Minder seks voor vrouw met broek aan

Mocht je vrouw belangrijke beslissingen over het huishouden nemen, stuur haar dan snel weer terug naar de keuken. Uit een groot Amerikaans onderzoek, gehouden onder inwoners van maar liefst zes Afrikaanse landen, is gebleken dat vrouwen die thuis de broek aan hebben, minder gewillig zijn.

De Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health in de VS leek het wel eens zinvol om de relatie tussen de zelfstandigheid van getrouwde vrouwen en de meest recente neukbeurt te onderzoeken. Zij kwamen tot de conclusie dat mondige vrouwen minder snel het bed in te krijgen zijn.

"Hoe meer vrouwen zelf beslissingen nemen in vergelijking met de gezamenlijke besluitvorming, hoe kleiner de kans is dat ze seks heeft en hoe langer de laatste vrijpartij is geweest", verklaart onderzoekster Michelle Hindin. Voor het onderzoek hebben vrouwen uit Ghana, Malawi, Mali, Rwanda, Uganda, en Zimbabwe moeten aangeven welke dag, week, maand en jaar zij voor het laatst seks hadden. Ook moesten zij aangeven wie in huis de meeste beslissingen neemt.

Uiteraard geldt de uitkomst van het onderzoek niet voor mannen. Zij hebben altijd wel zin in seks. En een echte baas heeft zelf altijd de touwtjes in handen.