Website Geert Wilders gehackt

De website geertwilders.nl is vrijdag gehackt. Vermoedelijk zit er een Turkse hacker achter die zichzelf Septemb0x noemt. Op de site zijn Turkse teksten en vlaggen te zien. Ook staat er een foto van premier Recep Tayyip Erdogan op.

De hacker is mogelijk boos om een uitspraak van Wilders' fractiegenoot Raymond de Roon over Erdogan. "De islamitische aap is weer eens uit de mouw gekomen. Hij zetelt ditmaal in Ankara en hij heet Erdogan", zei De Roon eerder naar aanleiding van Erdogans oorlogsretoriek richting Israël.

De uitspraak leidde tot veel ophef in de Tweede Kamer. Donderdag haalde Wilders nog hard uit naar premier Mark Rutte omdat hij tijdens de Algemene Beschouwingen zei dat de PVV een bevriend staatshoofd niet met een aap kan vergelijken. "Doe eens normaal, man", reageerde Wilders toen de premier De Roon de maat nam.

Wilders meldde vrijdag zelf dat zijn website gekaapt is. Onduidelijk is of hij stappen gaat ondernemen. De site staat officieel op naam van de Stichting Vrienden van de PVV.


Website Geert Wilders gehackt (Foto: Novum)