Van Persie: ''Positief blijven''

Arsenal kent een dramatische seizoensstart. Na vier speelronden staan The Gunners met slechts vier punten op de zeventiende plaats. Van Persie vindt dat ze positief moeten blijven.

Volgens Robin van Persie moet Arsenal nu even door de zure appel heen bijten om weer in rustiger vaarwater te komen. Naast de bezetting van de zeventiende plek is ook het feit dat Arsenal tot nog toe de meeste tegengoals van alle Premier League-clubs incasseerde beschamend.

''Het is belangrijk dat we positief blijven. Ik besef dat dat moeilijk is omdat iedereen gefrustreerd is en we ons beseffen dat dit een dramatische start van de competitie is, maar we moeten een team blijven, sterk zijn en ons niet verstoppen'', doet Van Persie tegenover Sky Sports een poging zijn team erin te laten geloven.

Afgelopen zaterdag ging het mis bij Blackburn Rovers, waar Arsenal twee keer op voorsprong kwam, maar toch met 4-3 verloor. "Er komen nu eenmaal wel eens wedstrijden zoals die van zaterdag voor, maar we moeten niet in onze schulp kruipen. We moeten trots zijn op wie we zijn en beseffen dat er pas vijf wedstrijden gespeeld zijn en dat er dus nog van alles mogelijk is'', aldus Van Persie.