[WK] Weening: "Sprinters het leven zuur maken"

Aankomende zondag wordt in Kopenhagen het wereldkampioenschap wielrennen. Op papier wordt het een koers voor de sprinters met veel inhoud. Maar als het aan Pieter Weening ligt wordt het die sprinters in de koers flink zuur gemaakt.

"We moeten ervoor zorgen dat landen als Duitsland en Engeland snel uit hun pijp moeten komen en ze het leven zuur maken," zo zei Weening tegen Wielerrevue. "De rol van het hele Nederlandse team is wel duidelijk lijkt me, we moeten niet wachten tot de laatste ronde. Er moet koers gemaakt worden."

"We kunnen het als Nederland niet alleen doen en moeten hopen dat landen die hetzelfde belang hebben mee gaan doen. Ervoor zorgen dat landen als Duitsland en Engeland snel uit hun pijp moeten komen en ze het leven zuur maken."

De Rabobankrenner, volgend jaar in actie komend voor GreenEdge, denkt dat het niet zomaar zeker is dat een sprinter de wereldtitel pakt. "Als er vanaf het begin ronden lang koers gemaakt wordt, kan een molshoop al genoeg zijn om een groep te laten wegrijden. Voor de sprinters is het ideale scenario natuurlijk dat er meteen een groepje wegrijdt, zodat ze daar achter kunnen controleren. Maar ik denk niet dat het zo zal gaan. Wij kunnen ons daar in elk geval niet in vinden. We willen koers maken, maar we kunnen het niet alleen."