Krul: "Concurrentie houdt me scherp"

Tim Krul is tot nu toe bezig aan een uitstekend seizoen bij Newcastle United. De Nederlander miste nog geen minuut in de Premier League. Met Krul in het doel verloor Newcastle dit seizoen nog geen enkele competitiewedstrijd, waardoor de club nu vierde staat. De jonge doelman incasseerde pas twee tegengoals in de eerste vijf duels.

"Maar gelukkig weet ik dat concurrentie mij scherp houdt", zegt Krul in Voetbal International. "Tijdens de voorbereiding vond ik het al lekker gaan. Dat komt ook door die twee voor mij belangrijke duels die ik in de zomer met het Nederlands elftal had gespeeld. Ook in Engeland staat Oranje bekend als de nummer twee van de wereld. Als je dan ook nog eens mag debuteren in een wedstrijd tegen Brazilië (0-0) is de waardering compleet."

Krul beseft dat hij niet naast zijn schoenen moet gaan lopen. "Na Steve Harper en daarvoor Shay Given voel ik dat mijn tijd is aangebroken. Doordat Harper vorig seizoen lange tijd geblesseerd was, kwam ik tot 21 wedstrijden in de Premier League. Die ervaring is heel belangrijk geweest. Daarvoor voelt het nu als heel normaal dat ik iedere wedstrijd in de basis sta. Al is het aan mij om niet met mijn hoofd in de wolken gaan lopen."