McLaren wil verder met Mercedes

Als het aan het Formule 1-team McLaren ligt dan blijft de relatie met motorenleverancier Mercedes ook de komende jaren overeind. Het Britse team wil met het Duitse merk dan ook graag vanaf 2014 het tijdperk van de 1,6 liter V6 Turbomotoren gaan betreden. Nu wordt er nog geracet met 2,4 liter V8 atmosferische krachtbronnen.

"Ik ga niet in op de details van ons contract, maar ik kan garanderen dat wij de intentie hebben om met Mercedes-Benz verder te gaan. We kennen elkaar goed en vormen een goed team. We werken nauw samen richting de overstap op een nieuwe generatie motoren in 2014," zei McLaren-directeur Jonathan Neale op de officiële site van de Formule 1.

De Brit heeft er geen probleem mee dat zijn renstal meer een klantenteam is geworden en dat Mercedes een eigen team op de grid heeft staan. "We zijn tevreden over de samenwerking en gaan graag nog jaren zo door. We moeten er samen voor zorgen dat we over de beste krachtbron beschikken. Ik heb zeker niet het gevoel dat wij worden benadeeld of op afstand worden gehouden door Mercedes."

Door de komst van de sportauto McLaren MP4-12C werd er geopperd dat de Britse renstal zelf een krachtbron wilde gaan bouwen, maar volgens Neale is hier geen sprake van. "De activiteiten van de McLaren Group als geheel moeten niet verward worden met ons Formule 1-programma. Mercedes-Benz levert ons een motor van hoge kwaliteit. Daar ligt onze focus."