Belgische levensstijl bevalt Been

Mario Been is opgeleefd bij Racing Genk. Niet alleen op sportief gebied, ook persoonlijk voelt de oud-Feyenoord-trainer zich in zijn nopjes.

Been boekte al enkele klinkende resultaten, zoals het 0-0 gelijkspel tegen Valencia in de Champions League en de 3-0 competitiezege op Standard Luik. Woensdag won Genk met 6-2 in de beker tegen derdeklasser Deinze. "Ik kan niet ontevreden zijn met de resultaten", citeert Voetbal International Been.

"En de levensstijl bevalt me. De mensen zijn enorm aardig en hebben me heel goed opgenomen. Ik woon nu ook in Genk en kan alleen maar zeggen dat ik het ontzettend naar mijn zin heb."

Het lagere verwachtingspatroon bij Genk vindt Been ook prettig. "Ook Genk wil presteren. Die druk moet je jezelf opleggen. Maar het is weleens prettig als je omgeving wat relaxter met bepaalde dingen omgaat en dat je niet bij elk tankstation tekst en uitleg hoeft te geven."

De fans hebben Been snel in de armen gesloten. Hij werd vrijwel meteen toegezongen. "Geweldig. Doet me goed. Maar ik weet ook hoe het snel weer anders kan zijn. Ik geniet van de momenten. Ik ben blij dat ik me hier kan... ehhh, revancheren is een groot woord, maar dat ik kan laten zien dat ik gewoon een goede coach ben."