Hargreaves: "Ik wist dat deze dag een keer zou komen"

Manchester City nam een risico met het contracteren van Owen Hargreaves. De middenvelder kende in het verleden veel blessureleed maar maakt zijn debuut voor The Citizens in de met 2-0 gewonnen duel tegen Birmingham City. De Engelsman kijkt nu met vertrouwen naar de toekomst en hoopt binnenkort de volle negentig minuten te kunnen spelen.

"Het was mijn eerste echte wedstrijd in drie jaar en vier maanden", zei Hargreaves. "Dat was ook wel beangstigend. Maar ik heb de zomer hard gewerkt. Dit is een belangrijke stap. Ik wist dat deze dag een keer zou komen. Soms was het bijzonder moeilijk. De laatste jaren waren een les in nederigheid. Er waren zoveel wedstrijden die ik hoopte te spelen; op het WK, het EK, in de Europa Cups. Maar het kwam er nimmer van."

Trainer Roberto Mancini zag overigens wel dat Hargreaves nog niet helemaal gewend was. "Na zo'n lange periode aan de kant was het voor hem niet gemakkelijk", aldus Mancini. "Maar hij werkte hard en scoorde fantastisch. Vóór de wedstrijd zeiden we dat we hem 45 tot zestig minuten zouden geven. Het bleek dat hij fit genoeg was voor een uur."