Rutte ergert zich aan toon debat

Premier Mark Rutte (VVD) heeft zich woensdag tijdens de eerste dag van de Algemene Beschouwingen 'kapot geërgerd' aan de toon van het debat. Hij is echter niet van plan om meteen te reageren op de 'schofferingen' van gedoogpartner Geert Wilders (PVV), bleek donderdag aan het begin van de tweede dag van het Kamerdebat over de begroting van volgend jaar.

SP-leider Emile Roemer had Rutte woensdag gevraagd voorafgaand aan het debat te reageren op alle aantijgingen van Wilders. Dat is de premier niet van plan, omdat het de aandacht zou afleiden van de grote problemen waar Nederland voor staat. "Ik zal Roemer bedienen, ik zal in de loop van het debat een aantal dingen zeggen over wat is gebeurd en daar een appreciatie van geven."

Update 11.27 uur.
Premier Mark Rutte is niet bereid om meteen te debatteren over de stijl en het woordgebruik van PVV-leider Geert Wilders in het debat van woensdag. "Dat is het niet waard, ik wil eerst praten over de problemen in de wereld’’, zei Rutte.

SP-leider Emile Roemer wilde meteen van Rutte een reactie. Maar die zei dat hij zich 'kapot geërgerd' had over de berichtgeving over Wilders woensdag. Hij wil Wilders niet nog meer aandacht geven als er gepraat moet worden over de crisis in de wereld. "Ik ga hem dat genoegen niet doen", zei Rutte.