Mass Effect-film draait om mannelijke Shepard

Legendary Pictures heeft bekendgemaakt dat de aankomende film over game-serie Mass Effect gaat draaien om het verhaal van de mannelijke Shepard, ondanks alle commotie rondom de FemShep eerder dit jaar.

Dit nieuws is naar buiten gekomen op de Comic-Con van 2011. Op het moment dat BioWares Casey Hudson en scriptschrijver Mark Protosevich het podium betraden om meer info over de film te geven, werden zij bestookt - en ook Legendary Pictures - via Twitter met een bombardement aan vragen. Antwoorden bleven ter plekke uit; later heeft Legendary Picture informatie op hun website gezet.

Eén van de meest opvallende zaken - en misschien wel meest teleurstellende mededeling voor de fans - is dat Seth Green niet in de huid kruipt van piloot Joker. Over verdere casting is nog niets bekend. Wel is bekendgemaakt dat de film een eigen verhaal krijgt en dat BioWare uiteraard dicht bij de ontwikkeling betrokken blijft.

Wij op de redactie hopen dat de film zal gaan over de First Contact War. Dat zal ongetwijfeld een waar spektakel opleveren. Mass Effect is een game-trilogie over een vertegenwoordiger van de mensheid die het heelal moet redden, heel kort door de bocht. De third-person shooter en RPG is zeer geliefd onder gamers en die kunnen niet wachten tot de trilogie-afsluiter in maart 2012 uitkomt op de PlayStation 3, Xbox 360 en pc.