'Kabelbedrijf Ziggo stelt beursgang mogelijk uit'

De eigenaren van Ziggo stellen de beursgang van de Nederlandse kabelexploitant mogelijk uit tot volgend jaar, nu de markten wereldwijd onder druk staan. "Er is nog geen besluit over genomen maar dat kan elk moment gebeuren", zegt een bron die bekend is met de situatie woensdag.

Het mogelijke uitstel van de beursgang komt slechts een dag nadat het Italiaanse luchtvaartbedrijf Avio liet weten dat het zijn beursgang zal afblazen als de markten niet verbeteren.

Ziggo heeft begin april de zakenbanken Morgan Stanley, JP Morgan Chase, Deutsche Bank en UBS ingehuurd voor de geplande beursgang maar er is nog geen beslissing of deze wel of niet doorgaat. Uitstel van de beursintroductie blijft een optie.

Ziggo, dat eigendom is van de private-equityhuizen Warburg Pincus en Cinven, is het product van een fusie van drie partijen in de kabelindustrie. Na de overname van Multikabel in 2005 door Warburg Pincus kochten de twee partijen Casema en fuseerden dat met Multikabel. Later in 2006 voegden de twee private-equityondernemingen daar Essent Kabel aan toe en werd de gefuseerde entiteit omgedoopt tot Ziggo.