Stekelenburg gewoon in voorselectie Oranje

Maarten Stekelenburg is door bondscoach Bert van Marwijk gewoon opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. De doelman van AS Roma werd zaterdag tijdens het Serie A-duel met Internazionale tegen zijn hoofd geraakt door Luci en heeft een hersenschudding. Hoelang de sluitpost buitenspel staat, is nog niet duidelijk. Tim Krul is de enige andere keeper in de voorselectie.

In de voorselectie voor de laatste twee EK-kwalificatieduels tegen Moldavië en Zweden is ook Ibrahim Afellay opgenomen. De middenvelder van FC Barcelona keert terug van een blessure. Ook Ajacied Theo Janssen prijkt op de lijst met 29 namen.

Van Marwijk maakt zijn definitieve selectie volgende week vrijdag bekend. Het duel met Moldavië wordt op 7 oktober in de Rotterdamse Kuip gespeeld. Vier dagen later ontmoet Nederland Zweden in Solna, een buitenwijk van Stockholm. Oranje is al gekwalificeerd voor het EK.

Voorlopige selectie

Doel: Stekelenburg (AS Roma), Vorm (Swansea City), Krul (Newcastle United).

Verdediging: Van der Wiel (Ajax), Bruma (HSV), Maduro (Valencia), Heitinga (Everton), Mathijsen (Malaga), Vlaar (Feyenoord), Braafheid (Hoffenheim), Pieters (PSV), Boulahrouz (VfB Stuttgart).

Middenveld: Afellay (Barcelona), Van Bommel (AC Milan), Strootman (PSV), Nigel de Jong (Manchester City), Van der Vaart (Tottenham), Sneijder (Internazionale), Schaars (Sporting Portugal), Janssen (Ajax).

Aanval: Elia (Juventus), Huntelaar (Schalke 04), Luuk de Jong (FC Twente), Kuijt (Liverpool), Van Persie (Arsenal), Robben (Bayern München), Wijnaldum (PSV).