Bananasplit-grap Ron Brandsteder pakt verkeerd uit

Een Bananasplit-grap met Ron Brandsteder in de hoofdrol is niet verlopen zoals verwacht. Frans Bauer, die het programma met de verborgen camera presenteert, wil het item dan ook niet uitzenden.

"Het was een leuke grap, maar de uitwerking viel niet op z'n plaats", doet Bauer woensdagochtend uit de doeken in Koffietijd. Wat er precies is voorgevallen wil de presentator niet zeggen. "Hij beleefde de grap anders dan wij in gedachten hadden."

De grap werd opgenomen voor een nieuw seizoen Bananasplit, dat later dit jaar wordt uitgezonden. "Elke keer dat we beginnen met nieuwe grapjes bedenken komt er een soort spanning over je heen", zegt hij. "Het is echt een bewogen seizoen."

De nieuwe reeks Bananasplit staat gepland voor eind december. Online Media, dat het geluid van het programma verzorgt, heeft nog geld tegoed van de onlangs failliet verklaarde producent Global Star Media. Zolang de schuld niet is ingelost weigert het bedrijf de banden vrij te geven. De TROS verwacht dat het conflict bijtijds is opgelost.