Streppel: "Onze wereld stort nu niet in"

Willem II werd gisteren uitgeschakeld in het bekertoernooi door Harkemase Boys. Trainer Jurgen Streppel kan zijn ploeg niets verwijten, zegt hij.

De ploeg uit Tilburg overleefde de tweede ronde van de KNVB-beker niet. Na verlenging werd er met 4-2 verloren. "De teleurstelling overheerst natuurlijk", zegt trainer Streppel tegen Voetbal International. "We controleren tot vijf minuten voor tijd de wedstrijd, krijgen geen kans tegen en staan met 2-0 voor."

"Maar door twee vrije trappen die verkeerd vallen, weten zij twee keer te scoren", zegt hij. "Ook in de verlenging kregen wij kansen op de 2-3, maar toen zij scoorden was het voorbij. Dan is het vechten tegen de bierkaai. Het is heel simpel: we waren aan onze stand verplicht om te winnen."

"Tot vijf minuten voor tijd zag dat er ook zo uit en was de sfeer op de bank heel ontspannen. Op het veld was dat niet het geval, het was niet zo dat de jongens al van de volgende ronde uitgingen en ik kan ze wat dat betreft ook niets verwijten. We hadden graag verder willen komen in het bekertoernooi, maar het is niet zo dat de wereld instort. Gelukkig kunnen we vrijdag alweer aan de bak en deze teleurstelling achter ons laten." Willem II neemt het vrijdag op tegen AGOVV.