[MotoGP] Ducati stuurt stralingsexperts naar Motegi

Het MotoGP-team Ducati neemt voor de Grand Prix van Japan geen enkel risico. Omdat kopman Valentino Rossi nog steeds twijfelt over de stralingsniveaus rond het circuit in Motegi zal de Italiaanse renstal eigen stralingsexperts meenemen naar de wedstrijd, zo meldt het Britse MCN.

De race in Japan stond oorspronkelijk eind april op het programma maar vanwege de aardbeving, tsunami en de nucleaire dreiging vanuit Fukushima is besloten om deze uit te stellen tot 2 oktober. Veel coureurs wilden in eerste instantie niet naar het land van de rijzende zon afreizen vanwege het mogelijke stralingsgevaar. Een onafhankelijk onderzoek in opdracht van motorsportfederatie FIM wees uit dat het in Motegi veilig was, waarop vele rijders besloten toch naar Japan af te reizen.

Het Yamaha-team van regerend wereldkampioen Jorge Lorenzo en Rossi lieten onlangs weten toch naar Motegi te gaan. Bij Rossi bestaan echter nog steeds twijfels, waardoor Ducati nu eigen stralingsexperts meeneemt om de Italiaan gerust te stellen.