Drogba in Ivoriaanse waarheidscommissie

Didier Drogba is naast spits van Chelsea nu ook belangrijk in eigen land. De Ivoriaan is benoemd tot lid van de Waarheids-, verzoenings- en dialoogcommissie in zijn vaderland. De commissie moet de wonden helen die door een golf van geweld in het West-Afrikaanse land zijn ontstaan.

In november weigerde president Laurent Gbagbo zijn verkiezingsnederlaag te accepteren. Zijn aanhangers streden vervolgens met die van de nieuw verkozen president Alassane Ouattara. In april werd Gbagbo uiteindelijk opgepakt.

Drogba bemoeide zich al eerder met de politiek in Ivoorkust, dat hem als een soort vredesfiguur beschouwt. "Ik ben erg blij en trots deel uit te maken van deze commissie. Vandaag moeten we opnieuw beginnen en daar hebben we verzoening en vergeving voor nodig. We moeten weer leren om samen te leven."

De 33-jarige goaltjesdief maakte wel meteen duidelijk geen carrièreswitch te overwegen. "Ik blijf voetballer, want dat kan ik het beste. De politiek is niet voor mij, maar ik kan wel met mensen over vrede praten en proberen ze samen te brengen."