Mogelijk aanslag rechtbank Amsterdam

Op een gebouw van de rechtbank van Amsterdam heeft mogelijk een aanslag plaatsgevonden. Wat er precies is gebeurd is nog onduidelijk. Er wordt gesproken over een aanval met mortiergranaten, maar een woordvoerder van de politie kan daar nog niets over zeggen. "Er is iets gebeurd, maar wat is nog onduidelijk."

Volgens een woordvoerder van de rechtbank zijn er bij het gebouw aan de Parnassusweg ramen gesneuveld. Dit is ook te zien op foto's die op Twitter circuleren. In en bij een trappenhuis zijn op zeker vijf verdiepingen ramen stuk. Ook is er schade aan de gevel.

De zittingen in de rechtbank kunnen volgens de zegsvrouw gewoon doorgaan. Over wat er precies is gebeurd, kan ook zij nog niets zeggen. Ook een woordvoerder van het Openbaar Ministerie, dat in hetzelfde gebouw zit, kan niets over het incident zeggen. "De woordvoering wordt gedaan door de politie."

In 2007 werd een ander gebouw van de rechtbank in Amsterdam beschoten met een granaatwerper. De zogenoemde bunker, de extra beveiligde rechtbank in Osdorp, raakte beschadigd. In die periode vond in de bunker de zaak tegen Willem Holleeder plaats.