'Ajax akkoord met Jonk en Bergkamp'

Wim Jonk en Dennis Bergkamp gaan een contract voor onbepaalde tijd tekenen bij Ajax. Er is een mondeling akkoord bereikt.

Directeuren Jeroen Slop en Henri van der Aat hebben de handen al met Jonk en Bergkamp geschud, meldt De Telegraaf. Het contract is nog niet officieel ondertekend omdat de zaakwaarnemer van het tweetal nog een paar kleine op- en aanmerkingen had die in het contract gewijzigd worden. Verwacht wordt dat de verbintenissen binnen twee weken ondertekend worden.

Met het aanstellen van Jonk en Bergkamp heeft Johan Cruijff zijn zin gekregen. Samen met Frank de Boer gaan de oud-internationals het technische hart van de club vormen en zijn daarmee voor het hele technische beleid van de club verantwoordelijk. Ze krijgen het voor het zeggen over de opleidingen, het eerste elftal, de aan- en verkopen, individuele trainingen en scouting. Zij zullen verantwoording afleggen aan de directeur voetbalzaken, die nog aangesteld moet worden.

Rondom het aanstellen van Jonk en Bergkamp ontstond in augustus enige ophef. Er lekte uit dat de twee een salariseis van een half miljoen euro zouden hebben. Dat kwam ze op flink wat kritiek te staan, maar volgens hun zaakwaarnemer was de salariseis niet waar en enkel bedoeld om het tweetal te beschadigen.