Sims over negen dagen het populairst

Volgende week donderdag is The Sims Social het populairste spel op Facebook. Op dit moment proberen dagelijks 2,9 miljoen mensen het spel voor het eerst uit. Dat blijkt uit gegevens van internetstatistiekbureau Inside Network.

Vorige week heeft het webspelletje 51,4 miljoen mensen beziggehouden. Hiermee is The Sims Social het op een na populairste spel op Facebook. Nummer een, Cityville, telt 74,1 miljoen bezoekers, maar zag zijn spelersaantal met een half miljoen dalen.

Games op Facebook zijn gratis te spelen. Bedrijven proberen geld te verdienen door onder meer virtuele betaalmiddelen of voorwerpen tegen betaling aan te bieden. Hoeveel geld Electronic Arts verdient met The Sims Social is niet bekend. Game-uitgever Zynga, dat enkel webspelletjes maakt, werd in februari op een waarde geschat van ongeveer zes miljard euro.

De verwachting van het onderzoeksbureau DFC Intelligence is dat gamebedrijven over twee jaar meer geld verdienen met de verkoop van virtuele goederen en digitaal gedistribueerde games dan met de verkoop van games in de winkel.


Sims over negen dagen het populairst