Den Haag vult zich met Oranjefans

Den Haag stroomt als ieder jaar op de derde dinsdag van september weer vol met dagjesmensen. Het bewolkte weer en de kans dat er een buitje kan vallen weerhielden vele duizenden Oranjefans er niet van om naar de hofstad te komen om een glimp op te vangen van koningin Beatrix, de Gouden Koets en de traditionele hoedjesparade van vrouwelijke Kamerleden.

Langs de route van paleis Noordeinde naar het Binnenhof waren de beste plekken al vroeg op de ochtend vergeven. Veel mensen kwamen goed beslagen ten ijs: met campingstoeltjes, thermoskannen koffie en lunchpakketten mee waren ze voorbereid op de uren die ze wachtend moesten doorbrengen. In het centrum van de stad sierden groepen vrouwen, velen van hen getooid met modieuze hoedjes, het straatbeeld.

Op het Centraal Station viel de drukte rond 11.00 uur nog mee. Wel waren er extra agenten die de situatie op de perrons in de gaten hielden. "We zien het hier gezellig druk worden", aldus een woordvoerder van de politie.

Of extra veiligheidsmaatregelen zijn getroffen, wilde de gemeente niet zeggen. Vorig jaar vond tijdens de rijtoer van de Gouden Koets het incident met de 'waxinelichthouderwerper' plaats.


Den Haag vult zich met Oranjefans (Foto: Novum)