Vinokourov wil toch nog jaar door

Alexandr Vinokourov weet niet helemaal wat hij wil. Eerst zou de Kazak na dit seizoen stoppen met wielrennen, maar vervolgens werd hij noodgedwongen in de Tour de France te stoppen na een zware val. Daar kwam hij echter pas geleden op terug en wilde alleen nog rijden in de Ronde van Lombardije. Vandaag kwam echter het bericht naar buiten de Vino ook in 2012 nog wil koersen.

"Astana heeft me nodig," zei Vinokourov tegen L'Équipe. "Zonder mij zal het team niet genoeg UCI-punten hebben om in de ProTour te blijven. Daarom wil ik in 2012 nog een jaar in het peloton blijven. Ik wil niet dat Astana verdwijnt. Kazachstan heeft dit team nodig. En ik wil natuurlijk absoluut blijven, maar er zijn altijd andere oplossingen. Ik heb al aanbiedingen van enkele teams die nog in mij geloven."

Toch zijn er bestuursleden die hem tegenwerken, waardoor hij mogelijk niet kan koersen in Lombarije, de afsluiter van het wielerseizoen. "Ze hebben aan de UCI verteld dat ik mijn contract heb ontbonden. Blijkbaar willen enkele mensen van mij af na mijn val in de Tour. Ik heb dit team opgebouwd. Dit doet echt pijn."