[Premier League] Eigen doelpunten nekken Arsenal

Het seizoen in Engeland is pas zes speelronden oud, maar voor Arsenal begint deze voetbaljaargang nu al desastreuze vormen aan te nemen. Eerder vandaag gingen The Gunners met 4-3 onderuit in de wedstrijd tegen Blackburn Rovers.

In de eerste helft zag het er nog veelbelovend uit. Arsenal kwam na tien minuten op voorsprong door een doelpunt van Gervinho, die door Alexandre Song werd bediend. Een kwartiertje later trok Yakubu de stand echter weer gelijk. Toch gingen de Londenaren met een voorsprong rusten, aangezien Mikel Arteta na iets meer dan een half uur spelen voor de bezoekers de tweede treffer maakte.

Na de thee ging het voor Arsenal helemaal mis. In de 50e minuut werkte Song de bal namelijk achter doelman Wojciech Szczesny, waarna Yakubu negen minuten later de wedstrijd op slot gooide. Hij maakte namelijk zijn tweede treffer van de middag en bracht Blackburn Rovers daarmee op een 3-1 voorsprong.

Twintig minuten voor tijd was er opnieuw een eigen doelpunt in het nadeel van Arsenal. Na Song passeerde ook Laurent Koscielny zijn eigen doelman. Met de tweede eigen goal van de middag was het duel beslist. De treffer van Marouane Chamakh, op aangeven van Robin van Persie, was er één voor de statistieken.

Na vijf speelronden staat Arsenal op de dertiende plaats en behaalde pas vier punten. De verwachting is echter dat de Londenaren na dit weekend nog een aantal plaatsen lager staan.