Del Bosque ziet bondscoach in Guardiola

Bondscoach Vincente Del Bosque ziet in Barcelona-trainer Pep Guardiola een mogelijke opvolger voor de Spaanse nationale ploeg.

"Guardiola heeft de uitstraling en de geest om bondscoach te zijn", zegt Del Bosque tegen het Spaanse AS. "Hij is er goed op voorbereid en heeft ervaring. Maar er zijn ook andere trainers voor wie dat geldt. In Spanje zijn er erg goede coaches."

De 60-jarige Del Bosque leidde Spanje vorig jaar naar de wereldtitel en kwalificeerde zich onder zijn leiding voor het komende EK. "Het gaat tot nu toe erg goed, maar op het EK in 2012 staan ons sterke tegenstanders te wachten: Nederland, Duitsland, Engeland en Portugal hebben allemaal sterke teams."

"Ik krijg steeds vaker hoofdpijn van de keuzes die ik moet maken met verdedigers en middenvelders. We hebben negen of tien middenvelders van wereldklasse die ik moet verdelen over drie of vier posities. Cesc Fàbregas, David Silva en Xabi Alonso uit de ploeg te houden is niet iets dat je makkelijk doet", zegt de bondscoach over zijn luxeprobleem.