[WK Rugby] Overzicht zevende speeldag

Vandaag was een dag met een aantal mooie wedstrijden. Titelkandidaat Australië nam het op tegen de altijd lastige Ierland. Zuid-Afrika tegen Fiji is een herhaling van de kwartfinale van het vorige WK. Verder moest Argentinië winnen van Roemenië om ervoor te zorgen dat ze Schotland in het vizier houden.

(Poule B) Argentinië - Roemenië  43-8
Argentinië moest zich herstellen na hun nipte verlies tegen Engeland en in een vrij eenzijdige wedstrijd slaagden zij daar heel goed in. Vooraf werd verwacht dit een strijd zou worden tussen twee sterke teams maar Argentinië verraste Roemenië door vanaf het begin vol gas te gaan en dat hielden zij vol tot aan het eind. Roemenië kon er heel weinig tegenover stellen en moest lijdzaam toezien hoe Argentinië steeds verder uitliep. Met rust was de stand al 26-8. In de tweede helft kreeg Roemenië iets meer grip maar ze kwamen niet meer tot scoren. Na een interceptie ging Dimofte er nog vandoor en het leek veelbelovend maar Roemenië verspeelde de bal wat meteen de inleiding was voor de zesde try van Argentinië. Over een week staan Argentinië en Schotland tegenover elkaar voor, waarschijnlijk, de beslissing voor de tweede plaats in poule B.

(Poule C) Australië - Ierland  6-15
Vooraf waren de verwachtingen hooggespannen en er werd een spannende wedstrijd verwacht. Na een aantal minuten kreeg Australië de eerste kans. Na een gevaarlijke tackle door Rob Kearney mocht James O'Connor aanleggen voor een penalty maar hij schoot links naast de palen. Even later was hij wel succesvol maar Ierland kwam sterk terug en na een penalty en een drop-goal van Sexton stond Ierland op voorsprong. O'Connor trok na 25 minuten de stand weer recht na nog een penalty. In de 50e minuut nam Ierland, via de schoen van Sexton, weer de leiding: 6-9. O'Gara verdubbelde de voorsprong van Ierland en Australië leek in de problemen te komen met nog een kwartier te spelen. Met 72 minuten op de klok zorgde nog een penalty van O'Gara ervoor dat Australië ook een verlies bonuspunt dreigde mis te lopen. Na een hectische slotfase, met kansen op tries voor beide landen, floot de scheids af bij een stand van 6-15. Daarmee is de eerste stunt op het WK een feit.

(Poule D) Zuid-Afrika - Fiji  49-3
Zuid-Afrika was op zoek naar betere vorm dan in de wedstrijd tegen Wales. Al vroeg in de wedstrijd kreeg Morné Steyn de kans om de score te openen met een penalty maar zijn poging ging naast de palen. Na dertien minuten was Frans Steyn wel succesvol met een penalty vanuit zijn eigen helft. Fiji kwam nog op gelijke hoogte door een penalty van Seremaia Bai maar daarna kwam Zuid-Afrika op stoom. Twee tries, een conversion en twee penalties zorgden voor een 21-3 ruststand. In de tweede helft was Morné Steyn, na een try van Frans Steyn, verantwoordelijk voor de honderdste WK try voor Zuid-Afrika en met een conversion van dezelfde Steyn zorgde hij voor een tussenstand van 35-3. Zuid-Afrika nam geen gas terug en liep verder uit tot 49-3 waarmee Zuid-Afrika de volle 5 punten bij kan schrijven.