[Jupiler League] Uitslagen speelronde 6

Gisteravond is de zesde speelronde Jupiler League afgewerkt. FOK!sport houdt je ook dit seizoen wekelijks op de hoogte van de gebeurtenissen rondom deze competitie. Hieronder vind je een korte impressie, de uitslagen en de stand.

FC Eindhoven is nog altijd de trotse koploper in de Jupiler League. De formatie van trainer Ernest Faber won met 1-0 van Go Ahead Eagles, hield dus opnieuw de nul en zag de periodetitel weer een beetje dichterbij komen.

In de eerste helft controleerde FC Eindhoven de wedstrijd. De Brabanders kregen wel een aantal kansen, maar misten de correcte afwerking. Bovendien werden de aanvallers, Youness Mokhtar, Josemar Makiavala en Serhat Koç, met regelmaat niet gevonden. Toch was Go Ahead Eagles het dichtst bij een treffer. Xander Houtkoop kwam alleen voor doelman Ruud Swinkels te staan, die zijn doel verkleinde en er daarmee voor zorgde dat het met de rust 0-0 bleef.

FC Eindhoven was na de thee sterker, wat al vrij snel een doelpunt opleverde. Josemar Makiavala ontving de bal van Koç, die vervolgens van Freek Heerkens draaide en de bal achter doelman Peter van der Vlag plaatste. Ook na de treffer kregen de Eindhovenaren nog wat kansen, maar het slotoffensief was voor Go Ahead Eagles. Kopballen van invaller Niklas Tarvajärvi en Freek Heerkens misten echter precisie.

sc Cambuur heeft de strijd om de eerste periodetitel moeten staken. De ploeg uit Friesland lange tijd 1-0 voor in de wedstrijd tegen FC Dordrecht. In het tweede bedrijf draaide de wedstrijd 180 graden en gingen de Dordtenaren er met de volle buit vandoor.

sc Cambuur kwam in de vijftiende minuut op voorsprong door een doelpunt van Martijn Barto, die zijn eerste treffer in dienst van de Friezen maakte. In het vervolg van de eerste helft bleven de mannen van trainer Alfons Arts domineren en leken op weg naar de 2-0. Zo schoot Martijn van der Laan op de lat en waren ook Oghuzan Turk en Bob Schepers dichtbij een treffer.

Na de pauze leek er echter een ander sc Cambuur op het veld te staan. Het spel werd rommeliger, waardoor FC Dordrecht het idee kreeg dat er toch nog wat te halen viel. Dat gebeurde uiteindelijk in de slotfase van de wedstrijd. In de 85 minuut tekende Tom Beugelsdijk voor de gelijkmaker. In de allerlaatste minuut van de officiële speeltijd kreeg FC Dordrecht een strafschop toegekend, nadat Kevin Tano in de zestien onderuit werd gehaald. Cecillio Lopes ging achter de bal staan en bezorgde zijn ploeg de volle buit.

Natuurlijk werden er ook nog andere wedstrijden gespeeld. Zo Willem II en FC Zwolle bleven in het spoor van koploper FC Eindhoven door hun wedstrijden tegen respectievelijk Telstar (3-2) en FC Voledam (3-1) te winnen. Morgenmiddag staat er een heuse degradatiekraker op de rol. sc Veendam neemt het dan namelijk op tegen FC Emmen.