Pieters: "Best trots dat PSV bod afwees"

Hoewel Erik Pieters een transfer naar Newcastle United wel zag zitten, is hij toch 'een beetje trots' dat PSV een bod van 7,5 miljoen euro afwees.

Pieters leek afgelopen zomer een overstap naar de Premier League te maken, maar de Eindhovense club wilde de linksback niet kwijt. "Ik ben er wel een beetje trots op dat PSV een bod van 7,5 miljoen euro afwees", zegt Pieters in De Telegraaf. "En dat Fred Rutten zei een transfer niet te accepteren en Dries Mertens ervoor zou gaan liggen."

"Uiteindelijk zei PSV dat ze geen goede vervanger konden vinden", vertelt hij. "Over die handelwijze heb ik later een gesprek gevoerd met technisch directeur Marcel Brands en ik kan met zijn uitleg leven. Of ik volgende keer met mijn vuist op tafel sla? Dat ligt eraan hoe PSV zich opstelt. Dat was nu eerlijk, dus oké."

De verdediger zag een overstap naar de Engelse competitie best zitten. "Ik ben pas 23, maar voel me ook rijp om de stap naar de Premier League te maken. Anders had ik afgelopen zomer niet aan PSV gevraagd of ik met Newcastle United mocht praten", licht Pieters toe.

Inmiddels heeft Pieters zijn aandacht weer volledig op PSV gericht. "Ik ben niet iemand die z'n kont tegen de krib gooit", zegt hij. "Als de beslissing eenmaal is genomen moet je door en hebben je club, medespelers en jijzelf er niets aan om te gaan malen en mokken."