Tales of the Abyss nog dit jaar in Europa

Namco Bandai Games Europe heeft bij de nieuwste Tales Of The Abyss-trailer bevestigd dat de langverwachte game in 2011 uitkomt in Europa. De eerder genoemde vertraging geldt voor de Verenigde Staten, daar komt de game pas in 2012 uit.

In de game speel je Luke von Fabre, erfgenaam van een familie van aristocraten. Hij was zeven jaar geleden ontvoerd en tijdens deze gebeurtenis verloor hij zijn geheugen. Hij leidt een rustig, saai leven in het bijzijn van zijn familie die hem afschermt van de buitenwereld, waar hij niets vanaf weet. Plotseling wordt hij in de buitenwereld geslingerd en komt hij in contact met de Order of Lorelei, bewakers van de voorspelling bekend als de Score. Luke bevindt zich in een verwarde en soms vijandige wereld waar hij geen idee heeft wie zijn vrienden of vijanden zijn. Luke strijdt voor vriendschap, opofferingen, lot en keuze dankzij zijn naïviteit en jaren van isolatie. Luke draagt het lot van vele en zijn acties bepalen uiteindelijk of de wereld gered wordt of ondergaat aan vernietiging.

Tales of the Abyss was in 2005 beschikbaar voor de PlayStation 2 in Japan en in 2006 in Amerika. Dit jaar komt een aangepaste versie van de PS2-titel voor de Nintendo 3DS en is dit tevens de eerste keer dat de game beschikbaar zal zijn in Europa.