Springruiters vierde op EK

De Nederlandse springruiters zijn op de Europese kampioenschappen in Madrid vierde geworden in de landenwedstrijd. Een klassering die voldoende is voor plaatsing voor de Olympischer Spelen. De titel ging naar Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië  eindigden als tweede en derde.

Nederland ging na gisteren nog aan de leiding, maar slaagde er vandaag niet in die positie vast te houden. Eric van der Vleuten kwam vandaag als eerste in actie, maarmaakte twee springfouten. Zijn zoon Maikel ging zelfs op drie hindernissen in de fout. Hiermee verspeelde men de direct de leiding op Duitsland en werd ook het gat met de Fransen en Britten klein.

Gerco Schröder ging vervolgens foutloos rond waarmee een ticket voor Londen veilig was. Als laatste kwam Jeroen Dubbeldam in actie. De olympisch kampioen van 2000 kon Nederland heet zilver bezorgen als hij foutloos bleef, één fout zou brons betekenen. Echter kwam er op twee hindernissen een balk naar beneden waardoor Nederland naast het podium terecht kwam.