Rutten: "Duel tegen Ajax wordt beslist op details"

PSV heeft een wisselvallige week achter de rug. Vorige week speelde de Eindhovenaren ternauwernood gelijk tegen VVV-Venlo en gisteren werd er, in het kader van de Europa League, maar nipt gewonnen van Legia Warschau. Zondagmiddag wacht er een nieuwe krachtmeting; Ajax komt dan op bezoek.

Volgens trainer Fred Rutten moet de selectie het belang van de wedstrijd tegen Ajax onder ogen zien. "We kunnen een nieuwe stap maken met dit team en zullen er alles aan doen om drie punten in eigen huis te houden. Daarbij zullen we van eigen kracht uitgaan," liet hij tijdens het wekelijkse perspraatje weten. "Dit zijn wedstrijden waar je naar toe leeft. Voor Nederlandse begrippen is dit dé krachtmeting. Ik vind het prettig dat we deze thuis spelen. En als wij favoriet zijn voor de buitenwacht, heb ik daar geen problemen mee."

Daarnaast zijn PSV en Ajax volgens Rutten aan elkaar gewaagd. "Zonder twijfel wordt deze wedstrijd beslist op een aantal details," aldus de oefenmeester. "De wedstrijd is voor mij onvoorspelbaar, ik kan moeilijk inschatten wat voor wedstrijd het wordt. We zullen zoveel mogelijk van onszelf uitgaan."

Het is nog maar de vraag of Rutten tegen Ajax over Andreas Isaksson kan beschikken. De Zweed liep afgelopen woensdag, na een botsing tijdens de training, een kneuzing op. Daarnaast behoort Atiba Hutchinson niet tot de selectie. De verdediger moet zeer waarschijnlijk een operatie ondergaan.

Bovendien onthulde Rutten ook al een deel van zijn elftal, dat de wedstrijd tegen Ajax zal beginnen. Zo staat Przemyslaw Tyton in het doel en vertoeft Tim Matavz, die donderdag nog niet wist te imponeren, in de punt van de aanval. Het centrale verdedigingsduo bestaat zeer waarschijnlijk uit Marcelo en Wilfred Bouma. Dat is een tegenvaller voor Timothy Derijck, die hierdoor dus weer op de bank terecht zal komen.

Daarnaast dacht Rutten nog na over de speelwijze op het middenveld. Dit zal echter geen gevolgen hebben voor de voetballers, die daar geposteerd zullen worden. Georginio Wijnaldum, Ola Toivonen en Kevin Strootman zullen deze linie gaan vormen.