De Boer neemt Lukoki mee naar Eindhoven

Jody Lukoki speelt mogelijk zondag mee met Ajax tegen PSV. De snelle linksbuiten van Jong Ajax is voor trainer Frank de Boer een van de kandidaten om de geblesseerde Miralem Sulejmani te vervangen. Ook Thulani Serero zou als vervanger kunnen dienen, maar dan als valse linksbuiten. Eventueel zou zelfs Kolbeinn Sigthorsson aan de flank kunnen worden geposteerd.

PSV-trainer Fred Rutten kan mogelijk niet over reservedoelman Andreas Isaksson beschikken. De Zweed is na een botsing op de training van woensdag geblesseerd en dus een twijfelgeval. Ook de oefenmeester van de Eindhovenaren past zijn team niet aan aan de tegenstander. "We kunnen een nieuwe stap maken met dit team en zullen er alles aan doen om drie punten in eigen huis te houden. Daarbij zullen we van eigen kracht uitgaan."

Rutten denkt dat zijn ploeg voor veel mensen favoriet is. "Dit zijn wedstrijden waar je naar toe leeft. Voor Nederlandse begrippen is dit dé krachtmeting. Ik vind het prettig dat we deze thuis spelen. En als wij favoriet zijn voor de buitenwacht, heb ik daar geen problemen mee."