Kelis uitgescholden voor slaaf

Kelis is door een Britse man uitgemaakt voor slaaf. De Amerikaanse zangeres vloog van Groot-Brittannië naar Spanje, toen de man tekeerging bij de paspoortcontrole. Hij beschuldigde haar van voordringen.

"Deze dikke man met z'n rode gezicht noemde me slaaf en zei dat ik hem 'meneer' moest noemen", twittert ze. Ook kreeg de 32-jarige Kelis de woorden 'kunta kinte' naar haar hoofd geslingerd. Kunta Kinte is het belangrijkste personage uit het boek Roots, dat over slavernij gaat.

Volgens Kelis, die naar eigen zeggen vaak in Londen komt, is racisme een groot probleem in Groot-Brittannië. "Mensen praten er niet over, maar dat betekent niet dat het niet bestaat. Ik wil ertegen vechten en ik kan mijn zoon erop voorbereiden, maar je kunt verder weinig als niemand erover wil praten."

Nadat de burgemeester van Londen Kelis' bericht zag op Twitter, liet hij weten de zaak te zullen onderzoeken. "Ik ben met stomheid geslagen en laat de zaak uitzoeken." Daarop maakte Kelis duidelijk dat het incident zich niet in Londen, maar Spanje had afgespeeld.

De moeder van Kelis is een Chinese Puerto Ricaans en haar vader is Afro-Amerikaans. De zangeres werd bekend met hits als Caught Out There en Milkshake.