Pastoor: "George is zeer schuldbewust"

N.E.C.-trainer Alex Pastoor wisselde Leroy George afgelopen week tegen De Graafschap nog voor rust nadat hij een natrappende beweging maakte richting Rogier Meijer.

Scheidsrechter Ed Janssen beoordeelde het voorval met een gele kaart, maar Pastoor was er als de kippen bij om de aanvaller zelf van het veld te halen. "Meer dan wie dan ook vond hij de wissel volkomen logisch en terecht", zegt de trainer in het Algemeen Dagblad. "Leroy is zeer schuldbewust."

Pastoor wilde zowel een signaal afgeven als George behoeden voor een rode kaart. "De scheidsrechter zal zich in de rust hebben gerealiseerd dat hij er volkomen naast had gezeten en rood had moeten trekken. Bij het minste of geringste had hij George alsnog weggestuurd."

Pastoor kan niet zeggen of hij de volgende keer op dezelfde wijze reageert. "Dit was de passende sanctie, in die wedstrijd op dat moment. En eraan vooraf ging ook een pittige overtreding van een speler van De Graafschap. Dat weet ik. Maar ik kan moeilijk Ed Janssen wisselen. Ik heb de verantwoordelijkheid voor Leroy en het team."