Politie stuurt 200 ADO-supporters terug

De politie heeft donderdagavond bij de wedstrijd tussen PSV en Legia Warschau tweehonderd ADO-supporters op het treinstation van Eindhoven tegengehouden. De supporters zijn teruggestuurd. Volgens de politie is daarmee mogelijk voorkomen dat de situatie uit de hand liep.

Rond de wedstrijd, die door PSV werd gewonnen met 1-0, hebben zich volgens de politie nauwelijks problemen voorgedaan. Uit voorzorg was een noodverordening ingesteld zodat de politie snel kon ingrijpen. Door die noodverordening konden elf Polen en twee Hagenaren tijdens de wedstrijd worden vastgehouden. Daarna zijn ze vrijgelaten.

Daarnaast zijn zeven Polen en twee Nederlanders aangehouden voor onder meer het afsteken van vuurwerk en vandalisme. Nog eens drie Polen werden opgepakt omdat ze agenten aanvielen. Een Pool is aangehouden voor diefstal met geweld.

Toen bleek dat Poolse voetbalfans zonder wedstrijdkaartje naar Eindhoven waren gekomen, heeft de gemeente een groot beeldscherm neergezet op een parkeerplaats bij de Achtseweg Zuid. Daar hebben ongeveer tweehonderd mensen de wedstrijd gevolgd. De politie kreeg bijstand van de marechaussee en ME-pelotons van omliggende korpsen. Ook is samengewerkt met de politie in Polen, Den Haag en Rotterdam. In totaal werden vijfhonderd agenten ingezet.