RTL schrapt uitzending De Villa door moordenaar

RTL 5 heeft een aflevering van de realityshow De Villa uit de programmering geschrapt. De zender deed dat nadat duidelijk was geworden dat een van de personen in die aflevering is veroordeeld voor de zogenoemde stoeptegelmoord op de A4. Dat meldt RTL Boulevard donderdag.

In de uitzending van de realityshow die stond gepland op 11 oktober maakt Davy V. zijn opwachting. In 2005 gooide hij, destijds 19 jaar, samen met een andere man een stuk stoeptegel van een viaduct bij Rijswijk.

Bij het incident kwam een automobiliste om het leven, nadat de steen door haar voorruit ging. V. werd veroordeeld tot vijf jaar cel en heeft zijn straf inmiddels uitgezeten.

RTL Boulevard ontving een anonieme tip over de deelname van V. aan De Villa. Toen duidelijk werd dat het inderdaad om de dader van de stoeptegelmoord ging werd besloten de uitzending te schrappen, uit medeleven met de nabestaanden van het slachtoffer.

In De Villa worden jongeren in een villa aan de Spaanse kust aan elkaar gekoppeld. De realityshow is sinds vorige week te zien op tv.