Huis Strauss-Kahn in New York te koop

Het huis in New York waar voormalig IMF-directeur Dominique Strauss-Kahn woonde toen hij op verdenking van seksueel misbruik onder huisarrest was geplaatst, staat te koop. De vraagprijs bedraagt een slordige 14 miljoen dollar (10 miljoen euro), zo staat te lezen op de website van een makelaar.

Strauss-Kahns echtgenote Anne Sinclair huurde het huis voor haar man toen die zich onder permanente bewaking moest laten stellen. Dat was een van de voorwaarden waaronder hij op borgtocht werd vrijgelaten, na enkele dagen te hebben doorgebracht in de beruchte gevangenis Rikers Island. De huur bedroeg 50.000 dollar per maand.

In mei betichtte een kamermeisje in het hotel waar Strauss-Kahn verbleef de toenmalige IMF-chef van poging tot verkrachting. Justitie heeft de aanklachten tegen hem inmiddels laten vallen, nadat ernstige twijfels waren gerezen over de geloofwaardigheid van de vrouw die hem beschuldigde.

De affaire kostte de Fransman wel zijn baan bij het IMF. Ook zijn politieke ambities heeft hij op een fors lager pitje moeten zetten. De socialist werd gezien als een kansrijk uitdager van de Franse president Nicolas Sarkozy bij de verkiezingen van volgend jaar.