Alarm na olielekkage vliegtuig Eindhoven Airport

Een passagiersvliegtuig van Transavia heeft woensdagmiddag de start afgebroken nadat rook was ontstaan bij het opstarten van de motoren. Er werd direct groot alarm geslagen. Het toestel, een Boeing 737, was op weg naar het Spaanse Palma de Mallorca, meldt de gemeente Eindhoven.

Het toestel van Transavia kwam in de problemen tijdens het taxiën. De rook ontstond bij het opstarten van de motoren. Het toestel is daarna teruggegaan naar de gate, zegt een woordvoerder van Transavia. Volgens de gemeente gaat het om een olielekkage.

Op het moment dat de rook ontstond waren 190 mensen aan boord, onder wie vijf bemanningsleden. De passagiers zijn toegesproken door de gezagvoerder en zijn uit het vliegtuig gehaald. Er zou geen sprake van paniek zijn geweest. Hoewel het toestel enige tijd stilstond op de landingsbaan, had het overige vliegverkeer geen last van het incident.

De passagiers wachten nu in de vertrekhal totdat het vliegtuig alsnog naar Spanje kan vliegen. Technici zijn bezig om het vliegtuig te repareren. "Er moeten een aantal dingen worden vervangen", aldus Transavia. Hoe lang dat duurt, is niet duidelijk.