Yolanthe niet meer alleen voor TROS aan de slag

Yolanthe Sneijder-Cabau en de TROS gaan minder intensief samenwerken. De voetbalvrouw werkt vanaf oktober niet meer exclusief voor de grootste familie van Nederland. Dat heeft het management van Yolanthe woensdag bekendgemaakt.

Sneijder-Cabau hoopt haar horizon te kunnen verbreden. Vorige week tekende ze bij een Amerikaans management. Maar volgens haar woordvoerder betekent dat niet dat ze niet meer in Nederland werkt. "Yolanthe heeft deze keuze gemaakt omdat ze zich meer wil gaan focussen op andere werkzaamheden", verklaart haar manager.

"Ik ben de TROS heel dankbaar voor de afgelopen fantastische jaren en mede dankzij hun steun zet ik met een goed gevoel de volgende stap in mijn carrière", licht Yolanthe haar besluit toe.

TROS-directeur Peter Kuipers laat weten dat de deur altijd openstaat voor de voetbalvrouw. "We respecteren haar beslissing om niet meer exclusief voor de TROS te werken, maar ze blijft in de toekomst altijd welkom om programma's voor ons te presenteren."

Yolanthe was vanaf begin 2008 een van de gezichten van de TROS. Voor de omroep presenteerde de 26-jarige programma's als Twinzz, Te Leuk om Waar te Zijn en Het Perfecte Plaatje. Ook presenteerde Yolanthe jaarlijks het Nationaal Songfestival en maakte ze een documentaire over missverkiezingen, Miss Yolanthe. Dit jaar was ze nog te zien in Yolanthe op 3, een jongerenversie van Ivo Niehes TROS TV Show.

De programma's die Yolanthe presenteerde waren vaak geen kijkcijferkanonnen. Twinzz, Te Leuk om Waar te Zijn en Het Perfecte Plaatje flopten en ook Miss Yolanthe kon maar weinig kijkers boeien. Yolanthe op 3 deed het iets beter, maar kwam nooit in de buurt van de TROS TV Show.

Ondanks de matige kijkcijfers won Yolanthe in 2008 de eerste Televizier Talent Award. Die onderscheiding wordt sindsdien elk jaar tijdens het Gouden Televizier Ring Gala uitgereikt aan aanstormend tv-talent.