Cruijff blijft hopen op Hiddink

Johan Cruijff blijft hopen dat hij Guus Hiddink kan strikken voor een functie bij Ajax. "Als hij zich met Turkije niet weet te plaatsen voor het EK, wordt er te allen tijde een plaatsje voor hem ingeruimd", liet Cruijff dinsdag weten in Pauw en Witteman. Hij benadrukte wel dat Hiddink hem nog niets heeft toegezegd.

Cruijff, die in Nederland is voor het veertienjarige bestaan van de Cruyff Foundation, vergaderde dinsdag in de Arena met de overige commissarissen van Ajax. De zoektocht naar een nieuwe algemeen directeur is nog altijd in volle gang. "Daar is nog geen beslissing over genomen", liet Cruijff weten. "Met Tscheu la Ling dacht ik een goede kandidaat te hebben, maar dat ging niet door."

Omdat Hiddink zich pas na het uitdienen van zijn contract bij Turkije wil gaan beraden over zijn toekomst, lijkt hij niet de aangewezen man voor het algemeen directeurschap in Amsterdam. "Hiddink heeft me niets toegezegd, dus daar kunnen we niet op wachten", liet Cruijff weten, die wel onderstreepte naar een echte 'voetbalman' op zoek te zijn.