Geox verdwijnt mogelijk uit wielerpeloton

Geox zal na dit seizoen mogelijk de stekker uit haar wielerploeg trekken. Juan José Cobo won gisteren voor de Italiaanse ploeg nog de Vuelta a España, maar ondanks deze grote zege kan de bestuursvoorzitter van de schoenenproducent, Mario Moretti Polegato, besluiten de geldkraan dicht te draaien.

"We zullen aan het eind van het seizoen, dus komende maand, in alle rust de balans opmaken. Enkele filosofieën die ons bedrijf groot hebben gemaakt, zijn ook van toepassing op de wielerploeg: jong en oud goed laten samenwerken bijvoorbeeld," zei Polegato tegen Cyclingnews.

De Italiaan kan mogelijk gaan besluiten om alleen het Formule 1-team Red Bull Racing nog te sponsoren. Dit team domineert de koningsklasse van de autosporten bij iedere zege is het logo van het bedrijf prominent in beeld. Naar verluidt is Polegato met het sponsoren van Red Bull meer kwijt dan aan zijn wielerteam.

Carlos Sastre zal in ieder geval gaan vertrekken. De Spanjaard gaf gisteren na afloop van de Vuelta aan op zoek te zijn naar een nieuwe werkgever. De voormalig winnaar van de Tour de France was de afgelopen weken knecht van Cobo en Denis Menchov.