België stopt met Glazen Huis

Het Glazen Huis staat dit jaar voor het laatst in België. Het Vlaamse radiostation Studio Brussel maakt dat op zijn website bekend.

"Elk jaar groeide de opbrengst en stonden er meer en meer mensen voor het Glazen Huis. Die reeks wil Studio Brussel graag in schoonheid eindigen met een allerlaatste Music for Life", laat Studio Brussel weten.

De Nederlandse radiozender 3FM organiseert sinds 2004 het evenement Serious Request. Twee jaar later haakte België aan. Tegelijk met Nederland hield het de actie Music for Life. Het Glazen Huis stond onder meer in Leuven, Gent en Antwerpen. Voor verschillende goede doelen werden miljoenen euro's opgehaald.

Jaarlijks sluit een aantal presentatoren zich op in het Glazen Huis om zes dagen lang onafgebroken radio te maken. In deze periode eten zij niet, en voeden zij zich alleen met groente- en fruitsappen.

De laatste Music for Life vindt plaats van 17 tot en met 23 december. De actie vraagt dit jaar aandacht voor het thema diarree. Dit jaar gaat het huis langs de drie locaties waar het huis eerder stond.