Bit.Trip ook in Europese winkels

De gameserie Bit.Trip komt ook in Europa in de winkel. Het gaat om Bit.Trip Saga voor de Nintendo 3DS en Bit.Trip Complete voor de Nintendo Wii. Wanneer de twee spellen precies te koop zijn, is nog niet bekend. Dat laat gamestudio Gaijin weten via de Facebook-pagina van de serie.

Beide Bit.Trip-spellen zijn compilaties van alle losse spellen uit de reeks, die via verschillende kanalen te downloaden zijn. De twee games bevatten allebei de zes los verkrijgbare episodes Bit.Trip Beat, Core, Void, Runner, Fate en Bit.Trip Flux.

In de Bit.Trip-serie staan de avonturen van CommanderVideo, een simpel getekend gamepersonage, centraal. De games hebben een gemakkelijke besturing en veel uitdagingen. Audiovisueel doen de Bit.Trip-spellen het meest denken aan de Atari-spellen uit de jaren tachtig.

CommanderVideo is een van de gamehelden uit de hoek van de onafhankelijke gameontwikkelaars. Ook Meat Boy, uit het behendigheidsspel Super Meat Boy, de robot Josef uit het avonturenspel Machinarium en Captain Viridian uit het actieavontuur VVVVVV zijn bekende personages uit het artistieke gamewereldje.


Bit.Trip ook in Europese winkels (Foto: Novum)