Marko wil wereldtitel in Zuid-Korea binnenhalen

Red Bull-adviseur Helmut Marko zou het mooi vinden als het Oostenrijkse team in Zuid-Korea de wereldtitel in de Formule 1 binnen zou weten te slepen. Vorig jaar kwamen de auto's van Sebastian Vettel en Mark Webber daar niet aan de streep en daarom zou het binnenhalen van het kampioenschap de ultieme wraak zijn.

Vorig jaar werd de eerste Grand Prix van Zuid-Korea verreden. Onder deels natte omstandigheden verdween Webber door een stuurfout de muur in en kampte Vettel met een opgeblazen motor. Uiteindelijk werden later dat jaar alsnog zowel het rijders- als het constructeurskampioenschap binnengehaald. "Singapore of Japan is leuk, maar wat mij betreft gebeurt het in Korea. Dat zou een beetje compensatie zijn na het rampzalige weekend van vorig jaar," zei Marko op de officiële website van de Formule 1.

In het rijderskampioenschap heeft Vettel nu 112 punten voorsprong op zijn naaste belager Fernando Alonso. Hierdoor zou de Duitser al bij de volgende race in Singapore zijn wereldtitel kunnen prolongeren. In het constructeurskampioenschap heeft Red Bull een voorsprong van 126 punten op McLaren, waardoor ook die titel verlengd kan gaan worden.