Trio opgepakt voor beschieten autoruiten

De politie heeft vrijdag drie mannen aangehouden die een auto op de A6 zouden hebben geschoten. Ze zijn zondag weer op vrije voeten gesteld en worden vooralsnog alleen verdacht van betrokkenheid bij het incident. Het gaat om twee mannen uit Utrecht van 21 en 24 jaar en een 23 jarige man uit Houten.

Op de A6 bij Almere ging vrijdag rond 14.50 uur een zijruit van een personenauto kapot. In de omgeving waren drie mannen met luchtdrukgeweren gezien. Aan de hand van de signalementen hielden het Korps Landelijke Politiediensten en de politie Flevoland de drie mannen enige tijd later aan in een park tussen de A6 en Almere.

Bij de huiszoeking in de woning in Almere waar de mannen verbleven werden later twee luchtdrukgeweren aangetroffen en in beslag genomen. De verdachten zijn verhoord en zondag vrijgelaten. Het onderzoek naar hun mogelijke betrokkenheid bij de vernieling van de autoruit wordt voortgezet.

Politie en justitie onderzoeken sinds het weekend van 7 augustus incidenten met kapotte autoruiten op snelwegen. Het inmiddels uitgebreide onderzoeksteam onderzoekt de oorzaak van de autoruitschades, die mogelijk zijn veroorzaakt door een schutter. Nieuwe gevallen van 'afwijkende' autoruitschades worden uiterst serieus genomen, meldt het KLPD. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in en zoekt direct zowel op de grond als vanuit de lucht naar mogelijke sporen.