Syndicate-remake op komst

Een bezoeker van een forum in Zweden kwam met wel heel tof nieuws: in De EA Origin-winkel is al informatie te vinden over de remake van Syndicate, inclusief screenshots. Dat ontwikkelaar Starbreeze bezig is met Syndicate was al geen geheim meer, maar nu is er eindelijk informatie over de game.

Syndicate is een spel uit 1993 dat een ware cultstatus heeft verworven. Het speelt zich af in 2069. De wereld is opgedeeld in regio's die geleid worden door grote bedrijven, die Syndicates genoemd worden. Deze Syndicates hebben een nieuwe manier gevonden om de mensen te laten communiceren met de digitale wereld. De bedrijven hebben een chip uitgevonden die in verbinding staat met de hersenen van de mens. De Syndicates bieden een complete levenstijl aan als je een chip hebt laten implementeren, in ruil voor data en controle over de mensen.

Hierdoor is zakendoen oorlog geworden, want elke Syndicate wil de gehele markt controleren. Daarvoor hebben ze agents in dienst, mensen met allerlei chips die lichaamfuncties versterken of ondersteunen. Een agent is een expert in het hacken van de vijanden, hun wapens en hun omgeving. Jij bent Miles Kilo, het nieuwste prototype van Eurocorp en gaat op missies voor het Syndicate. In deze action-adventure kom jij corruptie en wraak tegen. In het spel kun je tijd vertragen, door muren zien en natuurlijk hacken als de beste.

Het spel is een FPS en ondersteunt online coop voor vier spelers met daarin negen missies uit de originele Syndicate-game. Natuurlijk ga je, net als in het origineel, onderzoek doen naar je futuristische wapens en verbeteringen aan je lichaam om je vijanden te verslaan en hun technologie te stelen. Het verhaal is geschreven door Richard Morgan, een Britse schrijver van best-sellers die ook aan Crysis 2 heeft gewerkt.

Meer informatie, zoals platformen en releasedatum worden volgende week verwacht.

Update 12-09
Gister verscheen de eerste info en screenshots over de remake van Syndicate. Electronic Arts doet vandaag de officiële onthulling. We kunnen het spel in begin 2012 verwachten en verschijnt (niet al te verrassend) voor de PC, PS3 en Xbox 360. Mikael Nermark van Starbreeze Studio laat verder weten verheugd te zijn om Syndicate nieuw leven in te blazen.

SyndicateSyndicate

SyndicateSyndicate

SyndicateSyndicate

Syndicate