Utrecht zwaar getroffen door storm

De provincie Utrecht is zaterdagavond zwaar getroffen door het onweer dat over Nederland trok. Bij de brandweer kwamen tientallen meldingen binnen over wateroverlast, stormschade aan huizen en omgewaaide bomen, meldt RTV Utrecht.

Bij station Bunnik sloopte een boom in zijn val een bovenleiding van het spoor. Vervolgens botste een trein op de boom. Het spoor was hierdoor enige tijd afgesloten, maar inmiddels rijden de treinen weer. Op de snelwegen zetten meerde mensen hun auto volgens de omroep aan de kant omdat ze het te gevaarlijk vonden om verder te rijden. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Het KNMI had code oranje, een waarschuwing voor extreem weer, afgegeven voor Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland en het westen van Brabant. In Noord-Brabant bleef de overlast beperkt tot schademeldingen. Het treinverkeer had er volgens Omroep Brabant weinig last van. Inwoners van West- en Midden-Brabant genoten volgens de omroep vooral van de 'lichtshow' die het onweer veroorzaakte.

In het Zuid-Hollandse dorp Ameide raakte volgens RTV Rijnmond iemand lichtgewond toen daar de bliksem in een huis sloeg. Het Lingehavenconcert in Gorinchem werd gestopt omdat de organisatie het niet verantwoord vond door te spelen. Rond Rotterdam waren er weinig problemen, meldt de omroep.

Inmiddels is het weer weggetrokken en geldt nergens meer een waarschuwing.