DRS-probleem hinderde Glock

Timo Glock reed vandaag een hachelijke kwalificatie voor de Grand Prix van Italië. De Duitser had een probleem met het DRS van zijn Marussia Virgin Racing, maar bleef met een 21e tijd toch zijn teamgenoot Jerôme D'Ambrosio voor.

"Een teleurstellende kwalificatie. We hadden een probleem met de achtervleugel, die bleef maar open staan en ging niet meer dicht. Toen ik een bepaalde snelheid haalde, sloot het opeens uit zichzelf. We hebben er nog nooit een probleem mee gehad, ook gisteren niet. We moeten dit dus onderzoeken en oplossen omdat het niet erg fijn rijden is zo. Het was bovendien erg moeilijk en frustrerend omdat we dichtbij Kovalainen waren vandaag, ik denk zelfs dicht genoeg. We weet wat ik had kunnen doen met een werkende vleugel," zei Glock.

Teamgenoot D'Ambrosio kende geen problemen. "Het was geen slechte kwalificatie. Ik ben er best tevreden mee, hoewel het verkeer het wel lastig maakte. Maar ik voelde me opnieuw erg op mijn gemak in de auto en over het algemeen ben ik erg tevreden. Ik kijk uit naar de race van morgen. Ik denk dat de verschillen erg klein zullen zijn."