Overtoom: "Duel met Ajax perfect meetmoment"

Heracles Almelo gaat vanavond proberen voor het eerst in 46 jaar weer eens van Ajax te winnen. Willie Overtoom, spelmaker van de ploeg uit Almelo, blikte in een interview met Voetbal International vooruit op het naderende treffen met de Amsterdammers.

"Ik ga ervan uit dat het een wedstrijd wordt tussen twee ploegen die willen én durven te voetballen," aldus Overtoom. "Wij gaan ons niet aanpassen aan Ajax, ook al zijn ze kampioen. Maar ik verwacht ook dat Ajax geen veranderingen zal doorvoeren omdat ze uit naar Heracles moeten. Daarom wordt het voor ons een perfect meetmoment."

Vorig jaar kenden de Heraclieden een prima eerste helft, maar gingen uiteindelijk met 1-4 ten onder. Overtoom redde de eer voor Heracles Almelo door te scoren. "In de tweede helft bleek dat Ajax een maatje te groot was. Het wordt in ieder geval wel tijd voor een goed resultaat. Sinds de promotie heeft Heracles zes keer tegen Ajax gespeeld en zes keer verloren."

Overtoom zal waarschijnlijk een zware avond krijgen. Zijn directe tegenstander is namelijk Theo Janssen, die FC Twente afgelopen zomer verruilde voor Ajax. "Hij staat eigenlijk symbool voor het middenveld van Ajax; aanvallend en qua creativiteit heel sterk. Daarom moet ik zorgen dat hij achter mij aan gaat lopen," besloot de strijdlustige middenvelder.