Jermaine onthult ontsnappingsplan Michael Jackson

De familie van Michael Jackson had een ontsnappingsplan voor hem klaarliggen voor het geval hij zou zijn veroordeeld voor seksueel misbruik van een minderjarige. Dat heeft Michaels 56-jarige broer Jermaine onthuld aan het Britse dagblad The Times.

De King of Pop zou naar Bahrein worden gevlogen met een privévliegtuig als hij schuldig werd bevonden. Het golfstaatje heeft geen uitleveringsverdrag met de Verenigde Staten. Michael, die een 13-jarige jongen in 2003 meerdere keren zou hebben misbruikt op zijn landgoed Neverland, werd in 2005 vrijgesproken.

Michael wist volgens Jermaine niets van het plan, maar zou er meteen mee ingestemd hebben. "Waarom zou hij naar de gevangenis gaan voor iets wat hij niet had gedaan?"

De zanger overleed in 2009 op 50-jarige leeftijd aan een overdosis van het narcosemiddel propofol. De rechtszaak tegen zijn voormalige lijfarts Conrad Murray, die wordt verdacht van dood door schuld, is afgelopen week van start gaan. De zaak duurt vermoedelijk vier tot zes weken.