Moeder Bonnie: Ik zie je op je begrafenis

De moeder van Bonnie St. Claire is ervan overtuigd dat haar dochter door haar drankgebruik eerder doodgaat dan zij. De twee braken eerder dit jaar na een artikel in De Telegraaf over Bonnies vermeende drankmisbruik. "Nadat ze mij voor leugenaar had uitgemaakt, zei ze: ik zie je wel op je begrafenis", aldus de zangeres.

In de krant werd gesuggereerd dat de zangeres een einde aan haar leven wilde maken, weer verslaafd was aan alcohol en dat haar huwelijk op springen stond. "Het gaat al jaren niet goed tussen ons, maar dit keer is het helemaal afgelopen", zegt Bonnie tegen Trouw.

De zangeres werd na publicatie van het artikel, in april, gebeld door haar moeder. Die geloofde niet dat haar dochter niet opnieuw naar de fles greep. "Ze zei: je liegt en je hersens zijn aangetast." Volgens Bonnie, die enkele jaren geleden met levercirrose kampte, heeft haar familie zich altijd met haar drankprobleem bemoeid. "Niet uit bezorgdheid of uit liefde, maar alleen maar om mij op mijn fouten te wijzen. Dit keer is mijn moeder echt te ver gegaan."

Ook met haar broers en zus heeft de zangeres geen contact meer. "Mijn zus trekt altijd partij voor mijn moeders. Mijn broers durven mijn zus niet af te vallen. Het is heel verdrietig. Het is zo vaak misgegaan, ik ben steeds degene geweest die het weer goedmaakte. De bal ligt nu bij mama."

Bonnie zegt dat het ondanks de roddels goed met haar gaat. "Ik zit lekker in mijn vel. Mijn drankprobleem is onder controle." Als ze het moeilijk heeft, helpt de drank haar door de lastige periode. "Maak je maar geen zorgen. Laat me. Ik kom vanzelf weer boven water."