Kubica wil gaan testen

Robert Kubica zal binnen een maand terugkeren achter het stuur van een auto, zo maakte zijn manager Daniele Morelli bekend. Het is nog onduidelijk of de Pool in een simulator stapt of in een racewagen op een circuit rondjes gaat rijden. Door deze boodschap groeit de hoop dat de coureur weer in de Formule 1 terug zal kunnen keren.

"We denken dat Robert in oktober in staat is om een helm op te doen en te laten zien waar hij nu toe in staat is," zei Morelli. "We denken nog niet meteen aan de Formule 1, maar het is belangrijk dat Robert weer aan rijden toe komt. Dat kan in een simulator zijn of op een circuit, maar het belangrijkste is dat hij de laatste stap heeft bereikt."

Kubica ging twee weken geleden tijdens het grandprixweekend van Spa vanwege zijn rechter elleboog onder het mes en de eerste tekenen van herstel zijn positief. "Er waren vraagtekens over de uitkomst, maar alles ging goed en Robert kon een dag na de operatie zijn elleboog weer op een vrijwel normale manier gebruiken. Dat is belangrijk voor voor het herstel van alle functies in zijn rechterarm."

De Pool werkt hard aan zijn herstel waarbij hij zich vooral focust op het herstel van de kracht in zijn arm. De artsen en fysiotherapeuten moeten hem echter regelmatig afremmen omdat hij te veel wil doen. Morelli weet dat Kubica fysiek nog een weg te bewandelen heeft voordat hij weer kan racen, maar de manager is er van overtuigd dat zijn pupil weer een Formule 1-bolide kan gaan besturen. Zijn team Lotus Renault GP heeft in ieder geval al laten weten dat wanneer de Pool er klaar voor is hij weer in kan gaan stappen.